Alles valt of staat bij goede communicatie. Communiceren is elkaar beter begrijpen. Hoe zorgen we dat we elkaar beter begrijpen? Dat bevorder je door het krijgen van inzicht in wat wij willen communiceren overkomt op de ander. 

Bij communiceren gebeurt er in een oogwenk heel veel bij ieder van ons. Herinneringen, ervaringen, gewoontes, hoe je in het leven staat, je stemming, of je rustig bent of juist gespannen, moe of uitgerust, down of blij, wat je denkt en nog meer factoren bepalen hoe jij reageert op wat de ander zegt. Datzelfde geldt voor degene die de boodschap brengt. Je kunt je voorstellen dat de misverstanden soms niet van de lucht zijn.

Naarmate je daar meer inzicht in hebt en rustig kunt checken bij de ander of het overkomt wát en hóe je het bedoelt, ga je mensen beter begrijpen en met hen communiceren.

Beter leren communiceren

Wil jij ook beter leren communiceren? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ervaringen van mijn klanten

Na lang wikken en wegen besloot ik hulp te zoeken voor mijn onzekerheden. We hebben leuke, interessante, indringende en diepe gesprekken gehad waarbij er dingen gezegd konden worden die ik alleen maar had gedacht. Vol vertrouwen heb ik het traject vandaag afgerond en zie met een open blik mijn vrije toekomst tegemoet. Dank voor je hulp.

J

Beste Caty, Ik heb erg veel geleerd door de fijne gesprekken die wij hebben gevoerd. Mijn omgeving merkt ook een verandering en vooral een ontwikkeling in mij. Ik ben daar erg content mee en gebruik echt dingen die jij me hebt geleerd!!! (dus bedankt). De twee belangrijkste lessen zijn: het aangeven van mijn grenzen en, de reden waarom ik in eerste instantie bij je kwam, mij te laten horen. Omdat de ergste emotie eruit was heb ik in een open gesprek met mijn werkgever aan kunnen geven waar ik tegenaan liep en vooral wat ik wilde en nodig had. Dat heeft mij veel positieve energie opgeleverd en ik heb nu weer in mijn huidige baan nieuwe uitdagingen gevonden. Dus ook daarvoor ontzettend bedankt! Mijn vader zei ook dat ik vele malen zelfverzekerder ben geworden.

NN

Caty, Ik wou je nog hartelijk bedanken voor de sessie die ik van jou mocht krijgen. Het “probleem” waarvoor ik bij jou kwam bestaat nog wel maar ik zie het niet meer als een probleem, maar als een uitdaging om er mee om te gaan. Ik sta van mezelf te kijken dat ik dat ben en kan. Dat zou me vroeger nooit zijn gelukt. Nogmaals hartelijk bedankt en ik hoop dat velen deze stap durven maken.

Beppie Baas

Onze tijd samen voelde als een Oasis in een grote Oceaan. De sessies brachten me in contact met mijn innerlijke krachten en al lang vergeten spirituele gevoelens. NLP heeft mij ondersteund in mijn zoektocht naar een betere en tevreden mensen te kunnen zijn. Het feit dat je ook zo goed naar me kon luisteren en begrijpen heeft me geholpen om de moeilijkheden rondom mijn werk te verzachten. Het was een prachtige reis terug naar mezelf geweest, om mijn onbewust en angsten te herkennen, en een plek te geven. Dank je wel."

Rosie / Amsterdam

Na een erg stressvolle tijd bleef ik met flinke nekklachten zitten. Behandeling bij de fysiotherapeut, manueel therapeut, pijnbestrijding via de huisarts ten spijt, mijn nek bleef pijnlijk. Tot ik een aantal sessies bij Caty had gevolgd. Terwijl ik geneigd ben alles met mijn hoofd op te lossen, benadert de NLP techniek mijn lichaam en gevoel en brengt ontspanning. De heel vriendelijke en rustige benadering van de coach was ontspannen en vertrouwd. Mijn nekpijn is over.

H. te Amsterdam

Ik vond het heel prettig om bij Caty te komen, in een voor mij moeilijke periode. Mede door deze gesprekken kon ik een voor mij hele moeilijke en belangrijke beslissing nemen in mijn leven. Ze maakte dat ik me op mijn gemak voelde bij haar en dat ik ‘dichter’ bij mezelf kwam, wat nodig was om die moeilijke beslissing te nemen. Ze stimuleerde me, maar pushte niet en stelde vragen die mij tot denken en juist voelen hebben gezet. Bedankt!"

Anne Touring

Ik heb ruim driekwart jaar mogen genieten van de liefdevolle begeleiding van Caty. In eerste instantie was ik terughoudend met het delen van mijn pijn, ik was bang niet serieus genomen te worden. Het kind in mij was serieus bang om gekwetst te worden en had zich diep verstopt achter een muur van wantrouwen. Maar zij vond een weg, en ik dus ook! Contact maken met de pijn zorgde ervoor dat ik zaken weer door een ander perspectief kon zien en stappen te maken die ik nooit meer voor mogelijk had gehouden. Iedere dag moet ik mezelf er nog even aan herinneren dat daar ik was ik niet meer ben. Ongelukkig en afgesloten. Ik heb beter kunnen verwoorden waar ik bang voor ben, afwijzing, en ook gezien dat dat menselijk is en dat iets is wat ik zelf kan oplossen, niet perse iets wat een ander gaat oplossen. Nog steeds is het een weg maar wel een die ik met meer vertrouwen kan bewandelen. Verstoppen voor het leven brengt je nergens. Meer omarmen van alle aspecten, ook de pijn, brengt je overal, zelfs naar Spanje waar ik nu tijdelijk woon.

Eelke

Ik ben Caty heel dankbaar dat ze me geholpen heeft dichter bij mijn gevoel te komen en uit mijn hoofd te blijven (zoals dat zo mooi heet). Ik ben weer in staat om op mezelf te vertrouwen en de belemmerende gedachtes naast me neer te leggen. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar Caty heeft een heel arsenaal aan oefeningen waarmee ze me heeft geholpen in te zien wat er binnenin gebeurt. Daarnaast heeft ze ook tal van hulpmiddelen om daar dan weer wat mee te doen.

Mark, Haarlem

Je hebt mij geholpen met weer zelfvertrouwen te krijgen en te geloven in mijn eigen kracht. Goede gesprekken gehad en met enkele NLP oefeningen weer rust te krijgen in mijn lijf. Bedankt,je hebt mij echt geholpen in een heftige tijd.

Ellen